МОЗ стимулюватиме розвиток добровільного медичного страхування

2 жовтня 2020 о 11:57
834

Міністерство охорони здоров’я України має намір здійснити комплекс заходів для стимулювання розвитку в країні системи добровільного медичного страхування як одного з джерел оплати медичних послуг. Про це 1 жовтня 2020 р. заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, під час зустрічі з представниками провідних страхових компаній.

Необхідно позбутися неформальних платежів

«Усі ми знаємо, що 30 років у нас не було достатнього фінансування системи охорони здоров’я. Внаслідок цього маємо різні неформальні платежі та відсутність якості водночас. І велика сума коштів досі залишається в тіні. Ми налаштовані на серйозні зміни у системі фінансування медицини, в тому числі добровільного медичного страхування. Я вважаю, що у нас є великий потенціал щодо розвитку цього сегмента страхового ринку. Моя мета — позбутися такого поняття, як неформальний платіж та побудувати абсолютно зрозумілу та прозору систему фінансування медичної допомоги», — зазначив М. Степанов.

Необхідні рішення на законодавчому рівні

Міністр також відзначив, що для того щоб простимулювати розвиток добровільного медичного страхування, потрібно на законодавчому рівні створити прозорі та зрозумілі умови для роботи страхових компаній, а також максимально мотивувати роботодавців та громадян користуватися цим інструментом.

«Наразі необхідно забезпечити баланс інтересів страховиків і страхувальників, що сприяло б розвитку цього соціально важливого й необхідного для країни сегмента страхового ринку», — додав М. Степанов.

Зі свого боку, представники страхових компаній представили власне бачення розвитку системи добровільного страхування і висловили побажання зробити постійними подібні зустрічі, щоб зміни у питанні відбулися вже найближчим часом.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua