COVID-19: Уряд виділив майже 253 млн грн на підвищення потужності лабораторій

1 жовтня 2020 о 15:26
356

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 30 вересня 2020 р. підтримав ініціативу МОЗ України та ухвалив проєкт постанови про перерозподіл видатків Держбюджету, яким передбачається виділення майже 253 млн грн на підвищення потужностей лабораторій з діагностики коронавірусної інфекції COVID-19. Видатки проводитимуться за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Коментар Максима Степанова

«Проєкт постанови передбачає збільшення спроможності лабораторних центрів з проведення тестів для виявлення коронавірусу. Йдеться про закупівлю обладнання та матеріалів для збільшення кількості ПЛР-тестів, лабораторних морозильних камер для зберігання зразків тощо», — зазначив міністр охорони здоров’я України М. Степанов.

Крім цього, на засіданні Уряду також затверджено проєкт постанови, що передбачає перегляд складу Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Документ усуває формальні обмеження щодо представництва у Раді благодійних організацій, які фактично вже залучені до її роботи.

Нагадаємо: МОЗ України підвищило потужності вітчизняних лабораторій із 200 ПЛР-тестів на добу на початку квітня до 25–30 тис. наразі та продовжує їх нарощувати.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua