Розроблено нові тарифи на допомогу при пологах та новонародженим

30 вересня 2020 о 17:43
1442

МОЗ України ініціює збільшення у 2021 р. базової ставки тарифного пакета надання медичної допомоги при пологах. Водночас планується введення додаткових коефіцієнтів залежно від складності пологів. Про це під час щоденного брифінгу 30 вересня 2020 року повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима  Степанова

Він зазначив, що медична допомога при пологах є одним із пріоритетів МОЗ України. Дуже важливо, щоб таку допомогу отримали 100% громадян, які народжують. У наступному році очікується 270 тис. пологів.

МОЗ України пропонує у 2021 р. збільшити ставку тарифу на пологи, а також ввести коригувальні коефіцієнти. Адже є як нормальні, фізіологічні пологи, так і пологи з ускладненнями, які зазвичай проводяться у перинатальних центрах. У 2020 р. ці види пологів оплачуються однаково. У наступному році у разі пологів у перинатальному центрі за породіллю НСЗУ буде сплачувати більшу суму.

Також дуже важливим є надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках. МОЗ України розрахувало на наступний рік базову ставку тарифного пакета медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках. Вона буде застосовуватися з коригувальними коефіцієнтами. Запропонований у бюджетному запиті тариф — від 35 972 до 194 489 грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»