МОЗ планує збільшити фінансування лікування туберкульозу

25 вересня 2020 о 15:40
776

МОЗ України ініціює збільшення у 2021 р. базової ставки за лікування хворих на туберкульоз до 63 535 грн на рік на одного пацієнта, тоді як цього року вона встановлена на рівні 20 663 грн. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України. Очільник МОЗ зазначив, що відповідні пропозиції були подані до проєкту бюджету на 2021 рік. Цей тариф розраховувався з урахуванням реальних витрат диспансерів на лікування хворих на туберкульоз.

Міністерство також планує встановити з наступного року базову ставку за супровід сімейними лікарями хворого на туберкульоз у розмірі 1 080 грн на місяць за одного пацієнта. Міністерство має чітку стратегію боротьби з туберкульозом, яка включає широку діагностику та ефективне лікування хворих.

«Ми заклали тариф для сімейних лікарів за супровід одного хворого на туберкульоз у розмірі 1 080 грн на місяць. Йдеться про сімейних лікарів, які амбулаторно супроводжуватимуть пацієнта в тісній взаємодії з фтизіатрами та пульмонологами, що допомагають йому у стаціонарі», — наголосив очільник МОЗ М. Степанов.

Прогнозується, що кількість хворих, які потребуватимуть лікування від туберкульозу у наступному році, становитиме близько 44 тис. осіб.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»