Зарплата медиків та закупівля апаратів ШВЛ: Президент провів селекторну нараду

23 вересня 2020 о 14:40
5375

Президент України Володимир Зеленський провів 22 вересня 2020 р. селекторну нараду з представниками Уряду, щоб перевірити виконання заходів із забезпечення медичної галузі всім необхідним для протидії COVID-19 та актуалізації протиепідемічних дій.

Медики отримають підвищену зарплату в кінці вересня

«На якому етапі підвищення зарплат лікарів, наших медиків, які в умовах коронавірусної кризи героїчно рятують людські життя?» — звернувся Глава держави до міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Урядовець відзвітував, що лікарі отримають підвищену зарплату наприкінці вересня. Він зазначив, що нині Національна служба здоров’я України підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено. Міністр охорони здоров’я зазначив, що на це підвищення додатково виділено 6 млрд грн до кінця року.

«Ми обіцяли медикам фінансові покращення. Ми несемо за це відповідальність. Я очікую, що Уряд буде виконувати свої обіцянки перед українцями», — сказав В. Зеленський.

Закупівля апаратів ШВЛ

Президент звернувся до міністра охорони здоров’я з вимогою пояснити, чому досі не витрачено 100 млн грн, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Крім того, з 2,9 млрд грн, які були виділені на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту, витрачено лише 514 млн грн. Досі не придбано обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, хоча на це було виділено 5,3 млрд грн бюджетних коштів.

«Вже у жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них — не буде», — сказав Глава держави.

Також Президент наголосив, що в бюджеті мають бути закладені гроші на створення сучасної біологічної лабораторії в Україні, де працюватимуть над розробленням вакцин найкращі вітчизняні науковці.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua