Прем’єр-міністр відвідав Сумську обласну клінічну лікарню

22 вересня 2020 о 16:59
731

У ході робочої поїздки до Сумської області 22 вересня 2020 р. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю Сумської обласної клінічної лікарні.

Очільник Уряду перевірив роботу закладу та умови перебування пацієнтів, а також поспілкувався з медичним колективом. Він підкреслив, що вже у жовтні як лікарі, так і середній та молодший медичний персонал, отримають підвищені заробітні плати.

Коментар Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр відзначив, що Сумська обласна клінічна лікарня є головним закладом охорони здоров’я в області для надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню. «Щорічно тут отримують послуги до 22 тис. пацієнтів, а отже, для них мають бути створені сучасні та комфортні умови. У рамках проєкту Президента «Велике будівництво» продовжується добудова корпусу В, найближчим часом буде придбане нове обладнання та розшириться список послуг», — сказав Глава Уряду.

Реконструкція приймальних відділень

Крім того, Д. Шмигаль оглянув приміщення приймального відділення. Він зауважив, що Обласна лікарня бере участь у проєкті реконструкції приймальних відділень, і його площа згідно з проєктно-кошторисною документацією має розширитися майже в 4 рази.

«Загалом у Сумській області в рамках програми «Велике будівництво» планується реконструкція та капітальний ремонт приймальних відділень у 7 опорних лікарнях. Це особливо важливий проєкт для Президента і для Уряду. Необхідно пришвидшити його реалізацію. Окремо хочу підкреслити, що роботи та обладнання у приймальних відділеннях повинні бути виконані якісно», — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Д. Шмигаля, на найближчі роки пріоритетним напрямом з модернізації Сумської обласної клінічної лікарні є будівництво нового дев’ятиповерхового хірургічного корпусу для медичного обслуговування населення з усієї області та нових об’єктів інфраструктури лікарні.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua