Пропонуються зміни у Перелік медичних посад

17 вересня 2020 о 12:31
1164

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про внесення змін до Переліку посад професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я».

Проблема, яка потребує розв’язання

Актуальність та доцільність розроблення проєкту наказу зумовлена необхідністю приведення Переліку посад професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2002 р. № 385 «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад, посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою, посад професіоналів у галузі охорони здоров’я та посад фахівців у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 листопада 2002 р. за № 892/7180, відповідно до чинного законодавства України, а саме: у зв’язку із введенням до Національного класифікатора професій України ДК 003:2010, затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 15 лютого 2019 р. № 259, нових професій трансплант-координатора та трансплант-координатора патологоанатомічного бюро (бюро судово-медичної експертизи) для розвитку системи трансплантації в Україні.

Суть проєкту акта

Проєктом наказу пропонується викласти в новій редакції Перелік посад професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2002 р. № 385, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 12 листопада 2002 р. № 893/7181 (далі — Перелік посад професіоналів). Зміни передбачають включення до Переліку посад професіоналів нової посади трансплант-координатора та трансплант-координатора патологоанатомічного бюро (бюро судово-медичної експертизи).

Куди надавати пропозиції

Обговорення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Переліку посад професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я» триватиме до 15 жовтня 2020 р. Пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу: [email protected] або ж за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Директорат високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua