Розроблено порядок ведення медичних висновків в ЕСОЗ

15 вересня 2020 о 14:21
800

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт Наказу Міністерства охорони здоров’я України «Деякі питання ведення Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я» (далі — проєкт наказу).

Мета розробки документа

Проєкт наказу розроблено Міністерством охорони здоров’я України з метою запровадження ведення медичних висновків про народження в електронній системі охорони здоров’я.

Про що документ

Проєктом акта передбачено:

  1. Затвердити Порядок ведення Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.
  2. Затвердити Порядок формування та видачі медичних висновків про народження в Реєстрі медичних висновків електронної системи охорони здоров’я.
  3. Затвердити Зміни до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України.
  4. Національній службі здоров’я України забезпечити створення Реєстру медичних висновків як складової центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.
  5. Установити, що за умови наявності відповідної технічної можливості в електронній системі охорони здоров’я внесення медичних висновків до Реєстру медичних висновків відповідно до порядків формування та видачі медичних висновків відповідного виду, затверджених Міністерством охорони здоров’я України, є обов’язковим:

1) в частині медичних висновків про народження з 1 жовтня 2020 р. для всіх закладів охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю «Акушерство та гінекологія» та надають медичну допомогу при пологах;

2) в частині медичних висновків інших видів для закладів охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та в строки, що визначатимуться законодавством щодо формування та видачі таких висновків.

  1. Установити, що технічна можливість в електронній системі охорони здоров’я, передбачена пунктом 5 цього наказу, виникає з дати оприлюднення на вебсайті електронної системи охорони здоров’я інформації про підключені до центральної бази даних електронні медичні інформаційні системи та відповідне розширення їх функціональних можливостей, які передбачені технічними вимогами, затвердженими Національною службою здоров’я України.
  2. Установити, що відомості, що містяться в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, враховуються надавачами медичних послуг при складанні відповідних звітів та форм звітності, затверджених Міністерством охорони здоров’я України.
  3. Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я (Карчевич М.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження щодо проєкту наказу надсилати на адресу МОЗ України у письмовому або електронному вигляді за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я, тел.: (044) 253-33-31 (e-mail: [email protected]).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua