Інститут імені В.К. Гусака НАМН України буде розміщено в Ірпені

11 вересня 2020 о 11:41
563

9 вересня 2020 р. відбулися перемовини між президентом Національної академії медичних наук України Віталієм Цимбалюком, в.о. директора ДУ «Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України» Олександром Зборовським, в.о. Ірпінського міського голови Андрієм Літвіновим та керівником Ірпінської центральної міської лікарні Антоном Довгополом.

Під час перемовин прийнято рішення про розміщення ДУ «Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України» на базі КМП «Ірпінська центральна міська лікарня». Тепер фахівці Інституту зможуть повністю відновити свою медичну діяльність: консультувати, лікувати та оперувати.

Трохи історії

Нагадаємо, Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України був організований 1 січня 1999 р. на базі Донецького обласного лікувально-клінічного об’єднання за ініціативою Президії академії медичних наук України та Донецької обласної державної адміністрації.

Першим директором установи був член-кореспондент Академії медичних наук України професор В.К. Гусак.

Із 2002 р. Інститут очолює академік НАМН України професор В.К. Гринь.

За період існування Інститут став однією з найбільших наукових і лікувальних установ НАМН України. У структурі Інституту функціонують 7 клінічних відділів (із загальним фондом 588 ліжок) і відділ експериментальної хірургії з лабораторією фундаментальних досліджень.

В Інституті працювали 1234 співробітники, з них один академік НАМН України, 17 докторів медичних наук, 42 кандидати медичних наук.

Серед пріоритетних напрямів, що розвиваються в рамках програм НАМН України, варто виділити розроблення і впровадження в широку клінічну практику методів раннього хірургічного лікування глибоких і великих опіків. За вирішення цієї проблеми співробітники Інституту відзначені Державною премією України в галузі науки і техніки за 2002 р. Показники роботи Опікового центру Інституту — кращі в Україні. Щорічно в Інституті проходили лікування понад 1000 постраждалих від термічних уражень. У 1999–2007 рр. летальність серед гірників з опіками знизилася у майже 3 рази.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами amnu.gov.ua