COVID-19 у медиків: як оплачуються лікарняні

9 вересня 2020 о 18:01
7710

Гостре професійне захворювання медичних та інших працівників на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Про це повідомляють у ФССУ та зазначають, що за період лікування гострого профзахворювання Фонд компенсує застрахованим особам втрачений заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості стажу. З початку пандемії Фонд прийняв на оплату 500 таких листків непрацездатності на суму понад 1,79 млн грн.

Загалом працівники провели на оплачуваному за кошти Фонду лікарняному внаслідок профзахворювання на коронавірусну хворобу 6 141 день.

Виплати здійснюються Фондом, починаючи з шостого дня непрацездатності і до повного одужання, перші п’ять днів фінансує роботодавець. Підставою для надання зазначеної допомоги є виданий в установленому порядку листок непрацездатності та наявність акта розслідування нещасного випадку, пов’язаного з виробництвом.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами fssu.gov.ua