COVID-19: МОЗ почало перевірку лікарень

9 вересня 2020 о 16:42
1337

9 вересня 2020 р. міністр охорони здоров’я України відвідав столичну Клінічну лікарню № 4, яка надає медичну допомогу хворим на COVID-19, і  поспілкувався з лікарями та пацієнтами. Про це Максим Степанов розказав під час щоденного брифінгу 9 вересня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Завдання МОЗ — шукати рішення проблем, яких наразі в медичній системі ще чимало. Якщо лікарі не будуть говорити про ці проблеми, то й рішення знайти буде набагато складніше. Тому я завжди відкритий до діалогу. Мені важливо розуміти, що турбує медичних працівників, особливо зараз, під час пандемії COVID-19. Я постійно відвідую лікарні по всій країні й закликаю лікарів відкрито говорити про проблеми», — наголосив очільник МОЗ М. Степанов.

Міністр відвідав пацієнтів із COVID-19, поспілкувався з ними про рівень надання медичної допомоги та перебіг лікування.

Наразі у Київській міській клінічній лікарні № 4 —  близько 700 працівників, які щороку надають допомогу понад 20 тис. пацієнтам. У зв’язку з початком пандемії COVID-19 ліжка соматичних відділень були перепрофільовані в інфекційні. Зараз у лікарні розгорнуто 375 ліжок інфекційного шпиталю з 20 ліжками інтенсивної терапії для інфекційних хворих.

Лікарня має сучасне обладнання для надання меддопомоги: 33 апарати ШВЛ, цифрові рентгенапарати, централізоване постачання кисню. За весь час епідемії в ній отримали допомогу понад 2 700 хворих (як із підтвердженим діагнозом, так і з підозрою на коронавірусну інфекцію).

Раніше ми повідомляли, що Уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»