Розроблено зміни до правил поводження з медичними відходами

9 вересня 2020 о 15:35
1479

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення проєкту Наказу МОЗ «Про затвердження Змін до Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами», який розроблено з метою удосконалення системи поводження і знешкодження медичних відходів.

Проєктом наказу передбачено внесення змін до правил і норм, які дозволять знизити ризики травмування медичних працівників при виконанні професійних обов’язків, спростить процедури знешкодження медичних відходів і зменшить забруднення навколишнього середовища.

 Проблема, яка потребує розв’язання

Державні санітарно-протиепідемічні правила і норми щодо поводження з медичними відходами ускладнюють процедури утилізації медичних відходів і посилюють ризики інфікування медичних працівників.

Суть проєкту акта

Прийняття проєкту наказу дозволить запровадити удосконалену систему поводження та утилізації медичних відходів. Проєктом наказу передбачено внесення змін до правил і норм, які дозволять знизити ризики травмування медичних працівників при виконанні професійних обов’язків, це спростить процедури утилізації медичних відходів і зменшить забрудненість навколишнього середовища.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом громадського здоров’я МОЗ України протягом 16 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Міністерство охорони здоров’я України.
Тел.: (044) 253-82-66, контактна особа: Ганжа Ірина Миколаївна, e-mail: [email protected]

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua