Медична реформа: МОЗ співпрацюватиме з USAID

9 вересня 2020 о 11:21
478

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 8 вересня 2020 р. провів онлайн-зустріч із представниками місії USAID в Україні. Сторони визначили пріоритетні напрями співпраці та підтримки у стримуванні поширення та у реагуванні на спалахи COVID-19 в Україні.

Необхідно підвищити якість і доступність медичних послуг

«Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України зацікавлене у співпраці, аби підвищити якість і доступність медичних послуг для всіх українців при впровадженні другої хвилі реформи. Хочу відзначити важливість підтримки з боку USAID. Адже лише спільними зусиллями ми можемо протистояти хворобі», — зазначив очільник МОЗ під час зустрічі.

Серед пріоритетів – фінансування медицини

Серед пріоритетів у подальшій співпраці МОЗ та USAID — фінансування системи охорони здоров’я, розроблення нового законодавства у сфері обігу лікарських засобів для впорядкування і прозорості фармацевтичного ринку, розвиток eHealth, продовження співпраці у сфері громадського здоров’я (реагування на прояви інфекційних хвороб та ширше охоплення українців заходами з імунізації), розроблення стратегічного плану розвитку лікарняної мережі госпітальних округів.

Також на зустрічі представлено нового директора місії USAID в Україні Джеймса Хоупа та директора Управління охорони здоров’я місії USAID в Україні Бена Зіннера.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua