Прискорено закупівлю новітнього препарату для лікування пацієнтів із COVID-19

3 вересня 2020 о 17:05
1943

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України прискорило виділення коштів на закупівлю препарату ремдесивір, що призначають для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу 3 вересня 2020 р. Очільник МОЗ України зазначив, що відповідну Постанову напередодні прийняв Кабінет Міністрів України.

Коментар Максима Степанова

«Цей препарат не зареєстрований в Україні, але закон дозволяє його централізовано закупити. Як тільки були досягнуті домовленості з компанією-виробником, МОЗ подало відповідний проєкт постанови. Вчора ця постанова була прийнята Кабінетом Міністрів. Важливо, що препарат включено до нашого протоколу лікування COVID-19. При лікуванні пацієнтів із тяжкою стадією коронавірусної хвороби він демонструє достатньо хороші результати», — заявив М. Степанов.

Очільник МОЗ додав, що медичні заклади повністю забезпечені необхідними лікарськими засобами й засобами індивідуального захисту на термін від 1,5 до 3 міс.

Вакцинація від грипу

Нагадаємо, раніше М. Степанов повідомив, що МОЗ погодило з постачальниками та виробниками вакцин збільшення вдвічі кількості ввезених вакцин від грипу в Україну в епідемічний сезон 2020–2021 рр.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz,gov.ua