Медична освіта — один із пріоритетів МОЗ України

2 вересня 2020 о 10:27
699

Одним із пріоритетів Міністерства охорони здоров’я України є реформування медичної освіти, без чого неможливе реформування системи охорони здоров’я загалом. Адже саме від знань та кваліфікації лікаря, здобутих під час навчання, залежить життя та здоров’я пацієнта. Про це під час брифінгу 1 вересня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Засідання Вченої ради

З цієї нагоди 1 вересня 2020 р. в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося засідання Вченої ради щодо подальшого плану боротьби із COVID-19 та організації процесу навчання під час пандемії. Це єдиний в Україні медичний університет, акредитований Міжнародною федерацією медичної освіти. Сьогодні в освітньому закладі навчаються близько 14 тис. студентів.

Зазначено, що міжнародна інтеграція та інноваційні процеси у вищій медичній школі України сприяють підвищенню її престижу на світовій арені. У медичних університетах України навчаються близько 61 тис. студентів, з яких майже 21 тис. — іноземні студенти зі 127 країн світу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr/