Українські апарати ШВЛ та концентратори кисню виготовлятимуть за швейцарською технологією

2 вересня 2020 о 10:21
811

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Хмельницької області 1 вересня 2020 р. ознайомився з діяльністю Державного підприємства «Новатор», яким започатковано розроблення апаратів штучної вентиляції легень за швейцарською технологією.

Коментар Дениса Шмигаля

«Підприємство «Новатор» уклало договір зі швейцарською компанією, отримавши технологію з виробництва кисневих концентраторів, які сьогодні є невід’ємною частиною протоколу лікування COVID-19. Важливо було на власні очі побачити виробництво та впевнитись, що виділені кошти йдуть на те, щоб Україна забезпечила апаратами себе й мала можливість постачати їх на експорт», — відзначив Д. Шмигаль.

Окрім виробництва медичного обладнання, за словами Прем’єр-міністра, «Новатор» також є одним із лідерів у посиленні обороноздатності України.

«Не менш важливим також є внесок цього підприємства та інших високотехнологічних українських підприємств у динаміку розвитку національної економіки. Їхні виробничі потужності дають можливість не лише відновитися після пандемії, але й побудувати стале зростання на нових технологіях, а не на сировинних секторах», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що наразі Урядом розробляється Стратегія розвитку промислового комплексу на період до 2030 року і Програма часткової компенсації кредитної ставки при купівлі підприємствами основного виробничого обладнання, яке використовується безпосередньо при виробництві промислової продукції.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua