Внесено зміни до довідника кваліфікаційних характеристик в охороні здоров’я

25 серпня 2020 о 14:14
3560

Наказом МОЗ України від 19.08.2020 р. № 1913 «Про затвердження Зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я» внесено деякі зміни в чинну редакцію Довідника.

Які зміни внесено

Абзац другий пункту 16 розділу «Фахівці»  (Лікар зубний — Прим. ред.) викладено  у такій редакції:

«Проводить первинне обстеження ротової порожнини та щелепно-лицевої ділянки. Визначає необхідність спеціальних методів дослідження (лабораторних, рентгенологічних, цитологічних). Відбирає медикаментозні препарати, готує суміші, пасти для лікування. Проводить діагностику та надає першу допомогу при невідкладних станах. Здійснює профілактику, діагностику і лікування карієсу та його ускладнень дитячому та дорослому населенню, проводить прості видалення зубів при обмежених запальних процесах. Бере участь у моніторингу здоров’я населення, сприяє поширенню медичних знань серед населення. Дотримується принципів медичної деонтології. Веде лікарську документацію. Постійно удосконалює свій професійний рівень».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua