COVID-19: МОЗ планує збільшити кількість ПЛР-тестувань

21 серпня 2020 о 15:37
422

21 серпня 2020 р. під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я обласних держадміністрацій, обласних лабораторних центрів та з начальниками обласних штабів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19, міністр охорони здоров’я Максим Степанов поставив завдання, щоб до середини вересня загальна кількість ПЛР-тестувань на добу становила 30 тисяч.

Коментар Максима Степанова

«У нас є завдання до 15 вересня вийти на рівень 30 тис. проведених ПЛР-тестів на добу. Сьогодні лабораторні потужності дозволяють нам це робити», — наголосив очільник Міністерства охорони здоров’я України.

Станом на 19 серпня 2020 р. лабораторіями всіх форм власності проведено 1 256 698 тестувань методом ПЛР та 860 388 — ІФА-тестувань. Наразі лідерами з проведення лабораторних досліджень є місто Київ і Львівська та Одеська області. Найменше досліджень проведено у Луганській (11 035), Миколаївській (17 494) та Полтавській (21 924) областях.

Також під час наради міністр охорони здоров’я наголосив, що в кожній області терміново має бути налагоджений алгоритм роботи гарячих ліній, які надаватимуть чіткі відповіді та поради людям щодо їхніх дій у разі появи симптомів коронавірусної хвороби.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr