У Харкові буде реконструйоване відділення Обласної інфекційної лікарні

21 серпня 2020 о 10:11
409

Під час робочої поїздки до Харківської області 20 серпня 2020 р. міністр охорони здоров’я Максим Степанов проінспектував Обласну клінічну інфекційну лікарню, Дитячу інфекційну клінічну лікарню та Міську клінічну багатопрофільну лікарню № 17, у яких перебувають пацієнти з коронавірусною хворобою.

Коментар Максима Степанова

«Харківщина знову, на жаль, лідирує за кількістю нових випадків COVID-19. Загалом у регіоні коронавірусну інфекцію підтверджено у 6849 осіб. Сьогодні на зустрічі з медичними працівниками ми разом шукали локальні рішення щодо ефективнішої боротьби з COVID-19», — повідомив М. Степанов.

Очільник Міністерства охорони здоров’я України зустрівся з головою Харківської обласної державної адміністрації, керівником Департаменту охорони здоров’я та головним лікарем Обласної клінічної інфекційної лікарні, аби обговорити питання відкриття додаткових реанімаційних ліжок у цьому медичному закладі, де наразі перебуває 242 пацієнти з COVID-19.

«Наразі вже розроблено проєкт реконструкції відділення Обласної клінічної інфекційної лікарні на 21 ліжко. Термін його реалізації — півтора–два місяці», — зазначив міністр охорони здоров’я України М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua