Для лікування пацієнтів із COVID-19 будуть відкриті нові лікарні

20 серпня 2020 о 10:37
1519

За рішенням Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій (Державної комісії ТЕБ та НС), засідання якої відбулося 19 серпня 2020 р.,  в семи регіонах України буде введено додаткові лікарні для надання допомоги пацієнтам із коронавірусною хворобою. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

Перелік регіонів

«Наразі регіони звітують не лише про кількість хворих на ліжках, але й про кількість осіб із підозрою на коронавірусну хворобу. Ми бачимо значне збільшення завантаженості ліжок у семи регіонах країни. До них віднесені місто Київ, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська області», — повідомив В. Ляшко.

За його словами, саме в цих областях буде збільшено кількість лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19, та будуть розгорнуті додаткові ліжка.

Буде укладено нові контракти з НСЗУ

«Національна служба здоров’я України (НСЗУ) укладатиме контракти з цими лікарнями, аби всі, хто потребує медичної допомоги, вчасно її отримували, а лікарні мали кошти на оплату праці медичних працівників та здійснення необхідних закупівель», — зазначив В. Ляшко.

Також заступник міністра повідомив, що за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС на прохання Міністерства охорони здоров’я України всі органи місцевого самоврядування мають забезпечити мінімум 80% ліжок підведенням кисню, оскільки киснева терапія є одним з ефективних засобів лікування COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua

Фото —  facebook.com/moz.ukr/