COVID-19: в Україні зростає кількість госпіталізацій

18 серпня 2020 о 10:18
533

Протягом останніх трьох місяців кількість госпіталізованих з коронавірусною хворобою в Україні збільшилася майже втричі. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу Міністерства охорони здоров’я України 17 серпня 2020 р.

Госпіталізують пацієнтів із тяжким та середньої тяжкості перебігом

«Ситуація з COVID-19 в Україні залишається напруженою. Майже в три рази збільшилася кількість госпіталізованих. У середині травня за тиждень показник госпіталізацій становив 749 осіб із COVID-19, а за минулий тиждень це вже 1991 особа. Це ті пацієнти, які мають середній і тяжкий перебіг хвороби й потребують кисневої терапії та реанімаційних дій», — зазначив М. Степанов.

Міністр також підкреслив, що зараз медична система України готова до навантаження у боротьбі з вірусом набагато краще, аніж на початку епідемії. Зокрема, суттєво збільшено кількість тестувань на COVID-19.

«Для порівняння: станом на середину травня, за тиждень, було зроблено понад 58 тис. ПЛР-тестувань, а за минулий тиждень — 120 855 тестувань», — додав М. Степанов.

Нагадаємо, що раніше міністр зазначив, що у медичних закладах України, відведених для прийому та лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою, готові близько 34 тис. ліжок, 3,7 тис. апаратів ШВЛ та 9,5 тис. ліжок із підведеним киснем.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua