COVID-19: МОЗ почало розгортати лікарні другої хвилі

10 серпня 2020 о 12:27
1875

Міністерство охорони здоров’я почало розгортати по Україні лікарні другої хвилі для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19. Наразі в цих медичних закладах передбачено понад 10 тис. ліжок для пацієнтів. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 10 серпня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«У деяких регіонах ми вже почали розгортати лікарні другої хвилі. У них визначено 10 237 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19. Ці лікарні другої хвилі мають 851 реанімаційне ліжко, а також 1 442 апарати ШВЛ» — зазначив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, темпи поширення коронавірусу в Україні, коли щодня кількість госпіталізацій перевищує 200 осіб, у деяких регіонах призвели до заповнення лікарень першої хвилі на понад 50%, що зумовило необхідність підготовки медичних закладів другого рівня.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами https://t.me/mozofficial