ВООЗ планує розширити місію в Україні

12 жовтня 2011 о 14:38
573

ВООЗ планує розширити місію в УкраїніОлександр Аніщенко, міністр охорони здоров’я України, зустрівся з Корнелісом Пітером де Йонкере, новим керівником Бюро ВООЗ в Україні.

О. Аніщенко зазначив, що радий вітати нового керівника Бюро ВООЗ в Україні і сподівається на продовження плідної співпраці з ВООЗ, яка є однією з найвпливовіших міжнародних організацій, що працює в Україні.

Також міністр підкреслив, що для України є важливим і цікавим міжнародний досвід у створенні дієздатної системи охорони здоров’я, яка б надавала якісну та доступну медичну допомогу. Він подякував ВООЗ за допомогу в підготовці законодавчої бази з реформування, особливо за ознайомлення зі світовим досвідом у впровадженні реформ у галузі охорони здоров’я, зокрема розвитком первинної ланки.

О. Аніщенко також додав, що, реформуючи українську систему охорони здоров’я, головне не втратити ті надбання вітчизняної медицини, ті служби, які вже розвинуті, і перш за все — педіатричну.

У свою чергу, новий керівник Бюро ВООЗ в Україні Корнеліс Пітер де Йонкере подякував міністрові за зустріч і зазначив, що Бюро ВООЗ в Україні й надалі робитиме усе для надання підтримки Міністерству охорони здоров’я України. Він звернув увагу на те, що ВООЗ переходить до нової стратегії роботи, викладеної у програмі «Здоров’я 2020: український вимір», із задоволенням відзначивши, що нова стратегія ВООЗ вже впроваджується у програмі реформування галузі охорони здоров’я, яка розпочалася в Украї­ні.

Також Корнеліс Пітер де Йонкере повідомив про наміри керівництва ВООЗ розширити місію в Україні, діяльність якої спрямовуватиметься на розвиток програм з охорони здоров’я в Украї­ні та на розповсюдження українського досвіду серед інших регіо­нів.

За матеріалами www.moz.gov.ua