Змінено порядок проведення конкурсу на посаду керівника медичного закладу

4 серпня 2020 о 10:10
5221

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 637 внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 р. № 1094.

Тимчасове виконання обов’язків

Змінами зокрема передбачено, що орган управління тимчасово (з дня появи вакантної посади до призначення керівника закладу за результатами конкурсу) покладає виконання обов’язків керівника закладу на особу з числа штатних працівників або призначає виконуючого обов’язки з числа інших осіб на строк, що не перевищує 2 міс.

У свою чергу, особа, на яку покладається виконання обов’язків керівника закладу або яка призначається виконуючим обов’язки керівника закладу, повинна відповідати визначеним єдиним кваліфікаційним вимогам для керівника закладу охорони здоров’я.

Проведення окремого конкурсу

Для проведення окремого конкурсу рішенням органу управління утворюється окрема конкурсна комісія. Оголошення про початок формування конкурсної комісії оприлюднюється на офіційному вебсайті органу управління одночасно з оприлюдненням рішення про проведення конкурсу.

Окрім того, передбачається, що галузеві професійні спілки, громадські об’єднання у сфері охорони здоров’я відповідного функціонального спрямування та/або у сфері запобігання корупції й антикорупційної діяльності подаватимуть по 4 кандидатури органу управління, який визначає представників до складу конкурсної комісії з таких кандидатур та/або з переліку незалежних експертів у сфері охорони здоров’я у кількості, рівній кількості представників органу управління.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua