МОЗ планує збільшити фінансування госпіталів ветеранів війни

31 липня 2020 о 15:37
1000

Госпіталі ветеранів війни найближчим часом будуть дофінансовані за Програмою медичних гарантій. Йдеться про заклади охорони здоров’я, які надають комплексну медичну допомогу українським захисникам. Про це під час щоденного брифінгу 30 липня 2020 р. повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Як забезпечується медична допомога українських захисників

«Для забезпечення медичної допомоги українським захисникам у державі працює 30 госпіталів ветеранів війни, розгорнуто 6517 ліжок різного профілю. У І кварталі 2020 р. їх фінансування здійснювалося за цільовою медичною субвенцією. А вже з квітня 28 обласних госпіталів, як і більшість закладів охорони здоров’я, перетворилися у комунальні некомерційні підприємства і уклали угоди з НСЗУ на три квартали 2020 р. на загальну суму 377,065 млн грн при мінімальній потребі 648 млн грн. Таким чином, госпіталі недоотримали цьогоріч майже 272 млн грн. Наразі Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України проводить активну роботу, щоб ліквідувати дефіцит. Усі госпіталі матимуть можливість підписати додаткові угоди для дофінансування за Програмою медичних гарантій. Додаткове фінансування буде з липня 2020 р.», — підкреслила І. Микичак.

Заступниця міністра також додала, що наступного тижня у МОЗ України запланована зустріч із керівниками українських госпіталів ветеранів війни, де обговорюватимуться шляхи покращення функціонування цих закладів охорони здоров’я у 2020–2021 рр.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua