Новий принцип роботи екстреної медичної допомоги

31 липня 2020 о 11:40
743

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України планує цього року запровадити у роботі екстреної медичної допомоги принцип екстериторіальності, який дозволить бригадам швидкої допомоги здійснювати виїзди на найближчі виклики без прив’язки до області.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу у четвер, 30 липня 2020 р.

Коментар Максима Степанова.

«Питання, яке ми хочемо вирішити цього року, — це запровадження принципу екстериторіальності. Що він означає? У разі, якщо машина швидкої допомоги знаходиться поруч з іншою областю, вона зможе виїжджати туди і надавати медичну допомогу», — сказав міністр.

За словами М. Степанова, наразі розроблено чіткий алгоритм роботи екстреної медичної допомоги за принципом екстериторіальності. Практично у всіх автомобілях екстреної медичної допомоги встановлені GPS-навігатори, які дозволять диспетчеру направляти на виклик найближчу карету швидкої допомоги без прив’язки до області.

«Ця система опрацьована уже в багатьох областях. І там, де вона запрацювала на повну, ми бачимо суттєве зменшення часу доїзду на відповідний виклик», — резюмував очільник МОЗ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua