COVID-19: Україна має придбати вакцину однією з перших — Президент

27 липня 2020 о 11:57
819

Президент України Володимир Зеленський 25 липня 2020 р. провів традиційну нараду з представниками Уряду, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні та заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Доповідь Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр Д. Шмигаль доповів про останні дані щодо поширення інфекції, наголосивши на тому, що 25 липня 2020 зафіксовано ще один антирекорд зараження — 1106 осіб. Серед лідерів за кількістю виявлених нових хворих — Рівненщина, місто Київ та Львівська область. Показник захворюваності зріс до 64,1 особи на 100 тис. населення. За словами очільника Уряду, буде звернено увагу на Закарпаття, Волинь, Львівщину та Буковину у зв’язку із заповненням ліжко-місць у опорних лікарнях, щоб забезпечити їхню достатню кількість. На Закарпатті заповнення становить 64%, у трьох інших регіонах — понад 40%.

Д. Шмигаль також звернув увагу на те, що Чернівецька область значно покращила показники щодо захворюваності та впевнено відійшла від лідерства за поширенням COVID-19 завдяки жорстким заходам, яких дотримувався регіон кілька місяців.
Президент поцікавився виконанням свого завдання щодо перебування України в черзі на отримання вакцини проти коронавірусу, коли її буде виготовлено.

Про  вакцину

«Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги», — наголосив В. Зеленський.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов поінформував, що за завданням Президента проводить консультації та тримає контакт із компаніями і дипломатами з різних країн, вивчаючи інформацію.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua