Нові тарифи на лікування у разі інфаркту, інсульту та екстреної медичної допомоги перерахуються автоматично

17 липня 2020 о 12:20
1325

Як ми вже повідомляли, 19 червня 2020 р. Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Програми медичних гарантій, які, зокрема, передбачають збільшення з 1 липня нинішнього року тарифу на оплату екстреної медичної допомоги та за надання послуг з лікування у разі інфарктів та інсультів.

Коментар НСЗУ

Технічно НСЗУ готова до перерахунку договорів і чекає юридичного підтвердження, щоб розпочати цей процес.

Процес перерахунку договору відбудеться автоматично, надавачам медичних послуг не потрібно додатково звертатися в НСЗУ з цього приводу. НСЗУ сформує додаткові угоди, підпише їх зі своєї сторони та відправить на підпис надавачам.

Але для того щоб почати перерахунок договорів, потрібне погодження змін до паспорта бюджетної програми Міністерством фінансів. Відповідно до цього паспорта НСЗУ зможе перерозподілити кошти. Щойно зміни внесуть, НСЗУ запустить процес. НСЗУ активно співпрацює з МОЗ щодо якнайшвидшого погодження з Мінфіном змін до паспорта бюджетної програми.

Що враховуватиметься у процесі перерахунку

У процесі перерахунку враховуватиметься кількість наданих медичних послуг за квартал та необхідність коригування запланованої кількості послуг.

Підвищені тарифи діятимуть на послуги, надані з 1 липня 2020 р.
Договір про надання медичної допомоги при інсульті підписали 192 заклади, лікування у разі інфаркту — 65, у разі екстреної медичної допомоги за Програмою медичних гарантій надають 25 центрів екстреної медичної допомоги.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.