Підвищенню зарплат медикам бути!

15 липня 2020 о 17:26
23686

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) і виділив кошти (близько 7,4 млрд грн) на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 р. Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу за підсумками засідання Уряду 15 липня 2020 р.

Заява Максима Степанова

«Як ви знаєте, 19 червня цього року, з ініціативи МОЗ та на доручення Президента, прийнято рішення щодо системного підвищення зарплати всім медичним працівникам. Відповідно, зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу — на близько 1250 грн. Сьогодні ми виділили конкретний фінансовий ресурс на оплату праці з 1 вересня. Це системне рішення, щоб рухатися до того, аби зарплата медиків була на високому рівні», — підкреслив М. Степанов.

Слід зазначити, що члени Уряду проголосували за це рішення з доопрацюванням в одноденний термін.

Як розподілятимуться гроші

За словами очільника відомства, кошти спрямовуватимуться у заклади охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ, через МОЗ; а також до закладів охорони здоров’я комунальної власності через НСЗУ (так званий мотиваційний пакет) або структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua