COVID-19 на Закарпатті: долучено ще 4 лікарні

15 липня 2020 о 12:33
396

Чотири додаткові лікарні залучено до роботи з хворими на COVID-19 на Закарпатті, щоб допомогти з прийомом інфікованих. Про це у відповідь на запитання Президента України повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на традиційній селекторній нараді, що відбулася під головуванням Володимира Зеленського 14 липня 2020 р.

Коментар Володимира Зеленського

«Необхідно забезпечити фінансування цих лікарень з Національної служби здоров’я України. Якщо вже є фінансування й забезпечення достатньої кількості ліжок для прийому хворих, то про це треба доповідати не лише мені — необхідно розказати про це людям на Закарпатті, щоб вони не хвилювалися, що чогось бракує. Влада постійно повинна бути з людьми», — наголосив Глава держави.

У відповідь В. Ляшко зазначив, що місць для хворих на COVID-19 на Закарпатті достатньо, відбувається стабілізація ситуації.

Доповідь Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на стабілізації ситуації з коронавірусною інфекцією в Україні й зауважив, що тих, хто одужав (651 особа), сьогодні більше, ніж тих, хто захворів (638 осіб). Крім того, з 2 635 апаратів ШВЛ у лікарнях першої черги (247 закладів) задіяно лише 153 (5,8%) одиниці. У 375 закладах охорони здоров’я підготували 28 732 ліжка для лікування хворих на COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua