COVID-19: відкрито доступ до даних про тестування і медичне забезпечення

15 липня 2020 о 12:29
824

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко відреагував на звернення компанії YouControl та разом зі спеціалістами Кабінету Міністрів України та Центру громадського здоров’я організував відкриття доступу до Big Data про медичне забезпечення центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф України в умовах боротьби з пандемією COVID-19 і інформації про тестування та поширення коронавірусної хвороби.

Де подивитися дані

Враховуючи те, що робота МОЗ є відкритою, а його діяльність спрямована на взаємодію з суспільством, дані стосовно оновлення наборів медичного забезпечення стають загальнодоступними. Відтепер усю інформацію про забезпеченість медичних закладів ресурсами для боротьби з COVID-19 можна знайти за посиланням.

Оновлення цих даних відбувається 1 раз на 3 доби.

У МОЗ також наголошують, що Міністерство підтримує громадські ініціативи щодо розроблення загальнодоступних аналітичних продуктів на основі відкритих медичних даних. Забезпечення прозорої інформації дає змогу стежити за динамікою змін, аналізувати та розробляти прогнозування необхідного медичного забезпечення медичних закладів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua