Лікування COVID-19: Україна отримала від Індії партію противірусних ліків

13 липня 2020 о 15:30
1155

Україна отримала від Республіки Індія як гуманітарну допомогу партію антивірусних препаратів, що містять Oseltamivier Phosphate, які застосовують у лікуванні хворих на коронавірус COVID-19.

Церемонія передачі препаратів відбулася 13 липня 2020 р. у Міністерстві охорони здоров’я України.

Коментар Ігоря Іващенка

«Україна дуже вдячна за гуманітарну допомогу у 50 тис. капсул препарату Oseltamivier Phosphate. Цей засіб внесений у вітчизняний протокол лікування, і наші лікарні, визнані опорними у боротьбі з COVID-19, заінтересовані в тому, щоб його отримати. Цієї партії вистачить для того, щоб пролікувати близько 5 тис. пацієнтів», — підкреслив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

Посол Республіки Індія в Україні Партха Сатпатхі зауважив, що у разі потреби можуть бути додаткові поставки цього засобу. «Питання охорони здоров’я — питання національної безпеки. Коли ми отримали запит від України, то вирішили допомогти. Якщо він (препарат — ред.) стане вам у пригоді, то ми готові допомагати ще», — наголосив П. Сатпатхі.

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначають, що препарат містить 75 мг діючої речовини Oseltamivier Phosphate.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua