НСЗУ розробить антикорупційну програму на 2021–2022 рр.

13 липня 2020 о 15:07
1201

9 липня 2020 р. в Національній службі здоров’я України (НСЗУ) з урахуванням обмежень, пов’язаних із карантинними заходами, відбулася відеоконференція щодо шляхів запобігання та протидії корупції в діяльності НСЗУ.

Що обговорювали

Круглий стіл проведено з метою обговорення з громадськістю та колективом НСЗУ антикорупційних дій Національної служби здоров’я України та подальші заходи в цій сфері. У відеоконференції взяли участь медична спільнота, громадські активісти, представники засобів масової інформації та експерти НСЗУ.

Експерти НСЗУ — Наталія Рябцева, заступник голови НСЗУ, Юрій Косяк, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції, та Анастасія Лєбєдєва, начальник відділу зовнішніх комунікацій та модератор заходу, озвучили результати роботи НСЗУ у сфері запобігання та протидії корупції, як в апараті НСЗУ, так і в медичних закладах, з якими НСЗУ укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

За результатами спільного обговорення, визначено пріоритетні цілі та завдання НСЗУ з подолання можливих корупційних ризиків у ході здійснення основної діяльності.

Підготовка антикорупційної програми

Одним із пріоритетних завдань НСЗУ у 2020 р. визначено підготовку, затвердження та погодження у Національному агентстві з питань запобігання корупції Антикорупційної програми НСЗУ на 2021–2022 рр., що відбудеться у IV кварталі 2020 р.

До процесу підготовки Антикорупційної програми обов’язково будуть запрошені фахівці та експерти з числа громадськості. Необхідно зазначити, що завдяки заходам, передбаченим Антикорупційною програмою НСЗУ на 2019–2020 рр., вдалося усунути та мінімізувати корупційні ризики, які мали місце від початку створення та функціонування НСЗУ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua