Розроблено новий перелік інфекційних хвороб, що підлягають реєстрації

6 липня 2020 о 14:38
3408

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку ведення обліку, реєстрації та епідеміологічного нагляду (спостереження) за інфекційними хворобами та Переліку інфекційних хвороб, що підлягають обліку та реєстрації».

Про що документ

Наказом пропонується  затвердити такі, що додаються:

1) Порядок ведення обліку, звітності та епідеміологічного нагляду (спостереження) за інфекційними хворобами;

2) Перелік інфекційних хвороб, що підлягають реєстрації.

Закладам та установам охорони здоров’я, незалежно від форми власності та підпорядкування, суб’єктам підприємницької діяльності, що проводять господарську діяльність з медичної практики, необхідно буде забезпечити облік, ведення звітності та обмін інформацією щодо інфекційних хвороб, що підлягають епідеміологічному нагляду (спостереженню) відповідно до Порядку, затвердженого цим наказом.

Директорату громадського здоров’я МОЗ України необхідно буде забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію у Міністерство юстиції України.

Також планується визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження переліку інфекційних захворювань» від 13 квітня 2016 р. № 362, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 травня 2016 р. за № 714/28844.

Наказ у разі прийняття має набрати чинності з 1 вересня 2020 р.

Куди надавати пропозиції

Контактна особа – Роман Антюхов, 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, тел.: 253-01-00, e-mail: [email protected]

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua