При МОЗ створено Медичну раду

3 липня 2020 о 15:47
1755

2 липня 2020 р. при Міністерстві охорони здоров’я України відповідним наказом було створено Медичну раду.  До її складу увійшли провідні спеціалісти країни в різних напрямках медицини. Мета і головна функція Медичної ради – консультація з приводу впровадження та реструктуризації медичної системи України, використання медичних технологій та організація наукових досліджень.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 3 липня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Вчора була створена Медична рада при Міністерстві охорони здоров’я. До її складу увійшли провідні фахівці нашої країни. Вона складається зі спеціалістів у сфері інфекційних захворювань,  кардіології, онкології, сімейної медицини. До її складу включені, в тому числі, головні лікарі лікарень різного рівня: обласних та районних», – підкреслив М. Степанов.

Мета Медичної ради

За словами очільника відомства, мета і головна функція Медичної ради – консультування з приводу впровадження змін у медичну систему України, використання медичних технологій та організація наукових досліджень. Завданнями Медичної ради є розробка та внесення пропозицій міністру охорони здоров’я щодо реформування системи охорони здоров’я, щодо визначення пріоритетів стосовно міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ. «Будь-які нововведення треба робити, враховуючи думку наших спеціалістів. Це люди, які бережуть наше здоров’я і борються за наші життя. З ними треба консультуватися, яким чином вносити зміни в медичній сфері», – резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua