Операції з постачання медичних послуг звільняються від ПДВ

2 липня 2020 о 15:37
2650

Операції з постачання медичних послуг закладами охорони здоров’я, що мають відповідну ліцензію, звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ). Це стосується закладів як первинної, так і спеціалізованої медичної допомоги, незалежно від форми власності.

Про це повідомляють у Національній службі здоров’я України, посилаючись на роз’яснення  Державної фіскальної служби України.

Так, якщо підприємство здійснює операції з постачання товарів чи послуг на митній території України, які є об’єктом оподаткування згідно з розділом V Податкового кодексу України (включаючи і звільнені від оподаткування ПДВ операції), загальний обсяг яких протягом 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн, то така установа згідно з вимогами Податкового кодексу України повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ (за формою № 1-ПДВ) і, відповідно, зареєструватися як платник ПДВ в обов’язковому порядку.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua