Медична практика: розроблено нові питання для проведення перевірок

30 червня 2020 о 17:27
2619

На публічне обговорення виноситься проєкт наказу МОЗ України «Про внесення змін до переліку питань та уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню».

Проблема, яка потребує вирішення

Втрата чинності старими та набуття чинності новими нормативно-правовими актами у сфері господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню. Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 285 «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» та Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Суть проєкту акта

Приведення у відповідність із чинним законодавством переліку питань та уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню.

Про що документ

Проєктом наказу пропонується:

1.Внести зміни до переліку питань для проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері провадження господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 5 березня 2019 р. № 500, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 р. за № 301/33272, виклавши його в новій редакції, що додається.

2.Внести зміни до уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 5 березня 2019 р. № 500, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 р. за № 301/33272, виклавши її в новій редакції, що додається.

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження слід надсилати до Міністерства охорони здоров’я України на адресу: 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, е-mail: [email protected]. Розробники проєкту наказу:  Ольга Валентинівна Худошина, Марія Олександрівна Бомко.

Термін обговорення проєкту наказу становить 1 міс з моменту його оприлюднення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua