COVID-19: кількість госпіталізацій в Україні збільшилася в 2 рази

30 червня 2020 о 16:27
1543

В Україні значно зростає кількість госпіталізацій хворих на коронавірусну хворобу. Якщо наприкінці травня 2020 р. було близько 700 госпіталізацій на тиждень, то зараз – понад 1400. Це при тому, що госпіталізуються лише пацієнти із середнім та тяжким перебігом хвороби. Щоб зупинити негативну тенденцію місцевій владі потрібно посилити контроль за дотриманням карантину.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив під час щоденного брифінгу 30 червня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Аналізуючи динаміку захворюваності, ми бачимо, що у період з 18 до 24 травня кількість госпіталізованих осіб була 749 на тиждень, а минулого тижня, тобто з 22 до 28 червня, ця кількість становить 1410. Я хочу нагадати, що госпіталізація відбувається виключно для людей, у яких відмічають середній чи тяжкий перебіг хвороби. Я розумію, що зараз дуже непопулярно запроваджувати додаткові карантинні обмеження і контролювати дотримання рекомендацій МОЗ, бо всі вже почали жити в умовах передвиборчої кампанії. Але зараз я звертаюся до місцевої влади: подумайте про здоров’я ваших виборців, які прийдуть голосувати в жовтні. Усі спроби загравати з виборцями через відсутність контролю уже призводять і будуть призводити до погіршення ситуації, і ставлять під загрозу їхні життя і здоров’я», — наголосив М. Степанов.

Очільник МОЗ підкреслив, що він розуміє прагнення українців відпочивати на свята, але вкотре закликав дотримуватися рекомендацій Міністерства навіть у ці дні. «Зрозуміло, що люди на вихідні хочуть виїхати на море. Це зрозуміло і це розвиток нашого внутрішнього туризму. Але повне нехтування рекомендаціями МОЗ — це не те, як повинен відбуватися процес. У новинах ми бачимо, що відбувалося у нічних клубах, на пляжах, повне некористування масками, недотримання соціальної дистанції, некористування антисептиками. Це все призводить до підвищення рівня захворюваності на COVID-19. Це все про ваше здоров’я, бережіть себе і своїх близьких!», — резюмував М. Степанов.

Захворюваність на пневмонію теж зросла

Раніше очільник МОЗ  повідомляв, що в Україні за останній місяць кількість випадків захворювання на пневмонію збільшилась більш ніж удвічі, переважна частина пневмоній — це ускладнення COVID-19. Наразі у країні фіксується більше 4 тис. хворих з пневмонією на тиждень. Усі вони обов’язково проходять тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, незалежно від наявності симптомів коронавірусної хвороби.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua, facebook.com/moz.ukr