Розвиток системи eHealth — пріоритет МОЗ України

25 червня 2020 о 16:11
1636

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України спільно з НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я» та Міністерством цифрової трансформації продовжує розвивати електронну систему eHealth, щоб на основі актуальних і точних даних розробляти більш ефективні рішення у сфері охорони здоров’я. Сьогодні система активно наповнюється даними, які, зокрема, є основою для здійснення епідеміологічних заходів.

Про це під час брифінгу 25 червня 2020 р. повідомив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Посадовець також зазначив, що одним із пріоритетних завдань Міністерства є захист актуальних медичних даних. Тому для впровадження електронної системи eHealth використовують найкращі світові практики.

Про систему eHealth

Система eHealth дозволяє, зокрема, забезпечити прозорість фінансування системи охорони здоров’я, зменшити адміністративне навантаження на лікарів, депаперизацію в медичній сфері, розроблення та впровадження нових медичних інформаційних систем, створення простору для інновацій.

Щогодини в eHealth надходить близько 30 млн запитів. Це велике навантаження на систему. МОЗ України працює над пришвидшенням її роботи.

На сьогодні в системі зареєстровано 23 434 лікарів первинної медичної допомоги, 95 314 лікарів-спеціалістів, 110 116 сестринського персоналу, 42 315 іншого медичного персоналу. В систему інтегровано укладення електронних декларацій із сімейними лікарями, виписку рецептів, медичні направлення, статистику щодо пацієнтів на коронавірусну хворобу тощо.

Також МОЗ України разом із Міністерством цифрових трансформацій працює над інтеграцією системи eHealth у портал та додаток «Дія», в тому числі для того, щоб зробити можливим укладення електронних декларацій онлайн, без візиту до лікаря.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»

Фото — facebook.com/moz.ukr/