НСЗУ запрошує експертів для роботи над Програмою медичних гарантій–2021

24 червня 2020 о 16:17
1598

Як ми вже повідомляли, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) подала у Міністерство охорони здоров’я бюджетну декларацію, в якій описані зміни до Програми медичних гарантій 2021–2023 років.
Чітка позиція НСЗУ — усі зміни до Програми медичних гарантій–2021 мають бути розроблені за участю провідних експертів охорони здоров’я.

Відтак НСЗУ розпочинає відкритий відбір позаштатних експертів для участі у роботі робочих груп із питань розроблення пропозицій для забезпечення формування політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення.

Що робитимуть експерти

Робочі групи мають оцінити  відповідність проєкту Програми медичних гарантій–2021 до чинних нормативно-правових актів, наявних лікувально-діагностичних технологій з доведеною ефективністю, а також сучасних медичних практик. Позаштатні експерти братимуть участь, зокрема, у розробленні стратегічних напрямів медобслуговування за Програмою медичних гарантій, формуванні пакетів медпослуг за Програмою медичних гарантій, розробленні специфікацій та умов закупівлі за пакетами медпослуг, прогнозуванні потреб населення в медичних послугах та лікарських засобах, наданні рекомендацій щодо поліпшення ЕСОЗ, розробленні галузевих стандартів тощо.

Хто може взяти участь у відборі

Взяти участь у відборі можуть лікарі, а також інші фахівці у сфері організації та управління охороною здоров’я, представники громадських та міжнародних організацій, які працюють у сфері охорони здоров’я.

Коментар Оксани Мовчан

«Зміни до Програми медичних гарантій–2021 — це пропозиції НСЗУ. Те, чи будуть вони впроваджені, залежить від бюджету Програми медичних гарантій, рішень Кабінету Міністрів при затвердженні програми та від підтримки Верховної Ради при розгляді Державного бюджету 2021 року. Наголошую, що місія НСЗУ залишається незмінною — ми рухаємося до універсального охоплення медичними послугами, коли кожна людина може отримати доступну та якісну медичну допомогу, не зазнаючи при цьому катастрофічних фінансових витрат», — зазначила О. Мовчан, т.в.о голови НСЗУ.

Коментар Світлани Дудник

«Відкритість НСЗУ до постійного конструктивного діалогу з професіоналами в галузі охорони здоров’я та готовність до спільної роботи є провідними компетенціями нашої діяльності. Прогрес трансформації охорони здоров’я та її успіх неможливі без участі й ефективних комунікацій з медичною спільнотою. НСЗУ зацікавлена в максимально якісних специфікаціях та умовах закупівлі медичних послуг за Програмою медичних гарантій–2021. Це буде можливим завдяки співпраці НСЗУ, практикуючих лікарів та експертів у сфері охорони здоров’я. Ми цінуємо досвід і думку кожного. Лише разом ми зможемо забезпечити нашим громадянам право на отримання медичної допомоги необхідного обсягу та належної якості», — наголосила Світлана Дудник, кандидат медичних наук, головний спеціаліст відділу розробки програми медичних гарантій управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ

Якщо у Вас є бажання долучитися до трансформації фінансування охорони здоров’я, до поліпшення надання медичної допомоги, отримати досвід, практичні знання та посилити професійні зв’язки, запрошуємо заповнити форму та долучитися до команди позаштатних експертів НСЗУ!

Прийом заявок триватиме до 30 червня 2020 р. Про успішний результат проходження відбору буде повідомлено на зазначену в анкеті електронну пошту до 15 липня 2020 р.

Незалежно від результату відбору до робочих груп кожен із кандидатів зможе надавати свої пропозиції та долучатися до змін під час громадських обговорень проєкту Програми медичних гарантій на 2021 рік.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua