Лише 63% лікарень в Україні мають якісний інтернет

24 червня 2020 о 12:58
876

Міністерство цифрової трансформації України провело дослідження підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету і продовжує інформувати про його результати. На черзі — лікарні.

Результати дослідження

За даними дослідження Мінцифри, до інтернету підключені 1 304 лікарні із 1 756, що становить 74,26%.

До оптичних технологій підключені 1 111 лікарень. Тобто 37% лікарень не мають якісного інтернету, і це означає, що в таких закладах є суттєві обмеження у розвитку телемедицини та впровадження новітніх практик. До того ж, пацієнти, які проходять лікування у стаціонарі, та решта відвідувачів не мають змоги користуватися швидкісним wi-fi.

Щоб усі пацієнти могли одночасно користуватися wi-fi, потрібне гігабітне підключення. Але така публічна мережа неодмінно має бути відокремлена від внутрішньої мережі лікарні, щоб ніяка персональна інформація про пацієнтів не потрапила до зловмисників.

Про важливість телемедицини

Можливість надавати медичні послуги онлайн (телемедицина) стала ще вагомішою у період протиепідемічних заходів та обмежень, коли важливо дотримуватися карантину і залишатися вдома. Отже, більшість лікарень ще потребують підключення до швидкісного інтернету для можливості надавати послуги телемедицини.

Коментар Михайла Федорова

«Наше завдання, щоб усі лікарні були забезпечені гігабітним інтернетом. Це відповідає європейській практиці. Для цього ми розробляємо Національний план розвитку широкосмугового доступу до інтернету та почнемо втілювати його в життя вже в наступному році», — зазначає Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Традиційно ми розробили інтерактивну карту та форму, де можна перевірити дані нашого дослідження, наявність підключення до оптики у лікарнях, а також залишити відгук, якщо знайшли невідповідність. Це можна зробити за посиланням.

Завантажити повні результати дослідження

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua