День медичного працівника: привітання Максима Степанова

22 червня 2020 о 15:16
398

21 червня в Україні відзначається День медичного працівника. В українських реаліях це не просто професія — це крок, який можна порівняти із щоденним подвигом. Уже зараз керівництво Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України виправляє прорахунки попередників і зробило перші кроки до підвищення добробуту медиків та покращення медицини для пацієнтів.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 21 червня 2020 р.

«Сьогодні — наш професійний день. Тому сьогоднішній брифінг я хочу почати зі слів вдячності усім нашим лікарям, медсестрам, медбратам, усьому медичному персоналу України!  Низький уклін вам за вашу роботу! Щира вдячність за те, що ви робите це в українських, поки що далеко не ідеальних умовах!  На жаль, працювати в медицині у нашій країні — це не лише покликання, це крок, який можна порівняти зі щоденним подвигом», — заявив М. Степанов.

Як підкреслив очільник МОЗ, сьогодні медичні працівники вийшли на перший фронт боротьби із коронавірусом і понад 17% інфікованих українців — саме медики. «Незважаючи ні на що, ви продовжуєте лікувати пацієнтів, берегти наше здоров’я і берете відповідальність за наші життя! Низький вам уклін», — сказав М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, уже зараз МОЗ напрацювало рішення щодо підвищення добробуту медиків та покращення медицини для пацієнтів.

«Цієї п’ятниці (19 червня 2020 р. — прим. ред.) ми провели засідання Кабінету Міністрів України на тему медицини, на якому зробили перші кроки з порятунку української системи охорони здоров’я. Будуть виділені кошти, і ми вже починаємо зміни в медицині загалом. Тому що всі ваші подвиги повинні стосуватися саме професійної діяльності, відкриттів та звершень, а не складнощів умов, у яких ви працюєте!», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua