COVID-19: за час пандемії в рази збільшилася кількість лабораторій

19 червня 2020 о 11:13
465

За час пандемії коронавірусу в Україні Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України збільшило кількість лабораторій, де проводять тестування на коронавірус із 4 до 69.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив 18 червня 2020 р. в інтерв’ю провідним українським телеканалам.

Коментар Максима Степанова

«Коли ми запровадили карантин, тобто станом на середину березня 2020 р., кількість лабораторій, які могли виконувати аналізи ПЛР, становила 3–4. Це питання і до людей, які тут працювали і були не готові до такого виклику, як коронавірус. Зараз це 69 лабораторій, і ми постійно розширюємо і залучаємо в тому числі й інші лабораторії, купуємо устаткування» , — наголосив М. Степанов.

За словами очільника відомства, із 25 лабораторних центрів, які у структурі МОЗ України, останній раз до епідемії закупівля обладнання була у 2009 р.

«Це безпосередньо стосується і обладнання, на якому роблять тестування. І все воно було фактично у непрацюючому стані. Ми оновили це обладнання, додатково були залучені фахівці, які самі стали лаборантами і робили ці аналізи. Коли я прийшов на посаду, ми робили 500—600 тестів на добу. На сьогодні цей показник становить 12 тис., і ми постійно збільшуємо цю кількість», — підкреслив М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua,
фото — facebook.com/maksym.stepanov.official