Передчасно народжені: в Україні працює «гаряча лінія» підтримки батьків

16 червня 2020 о 12:17
556
Спеціальності :

В Україні розпочала роботу всеукраїнська цілодобова безкоштовна «гаряча лінія» підтримки батьків передчасно народжених дітей. За номером 0 800 50 70 29 тепер можна отримати інформаційну та психологічну підтримку.

Дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні, з мобільних телефонів — за тарифами мобільних операторів. Дзвінки, які потребують переадресації, будуть перенаправлені до відповідних фахівців — психологів, лікарів-неонатологів, педіатрів, керівників центрів катамнестичного спостереження та реабілітації. Графік роботи погоджений із консультантами індивідуально.

Основні напрямки консультування

Важливість «гарячої лінії»

Вчасно надана психологічна та інформаційна підтримка — це додаткова можливість уберегти родину, здоров’я мами та маляти.

У НСЗУ підкреслюють, що функціонування «гарячої лінії» має стати не лише підтримкою для батьків, але й до певної міри розвантажить медичний персонал.

Цей проєкт став можливим завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження», у партнерстві з Асоціацією неонатологів України, ТОВ «Біокодекс Україна» та іншими організаціями.

Замовити друковані матеріали щодо функціонування «гарячої лінії» для розміщення у відділенннях можна за електронною адресою: [email protected]

Про медичну допомогу новонародженим

Нагадаємо: медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках визначено пріоритетною послугою у Програмі медичних гарантій. Це означає, що вона є безоплатною для родин передчасно народженого та/або хворого немовля, а медичний заклад отримає від НСЗУ кошти за підвищеним тарифом — від 29,6 тис. грн до 98,5 тис. грн. Це — найвищий тариф Програми медичних гарантій на 2020 рік.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr