З 1 липня 2020 р. медичні заклади отримають новий фінансовий ресурс

15 червня 2020 о 15:04
28879

Міністерство охорони здоров’я України розробило нормативну базу щодо перегляду тарифів на медичні послуги, підтримки і недопущення закриття медичних закладів та звільнення медиків. Зараз ці документи знаходяться на погодженні і уже з 1 липня (2020 р. — ред.) медичні заклади можуть отримати фінансовий ресурс не нижче ніж у 2019 р.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 15 червня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Щодо перегляду тарифів, підтримки і недопущення закриття медичних закладів та звільнення медиків, то уже зараз на погодженні знаходяться відповідні нормативні документи. Щоб, як я і казав, в нас не було фінансування менше, ніж у попередньому році. Ці зміни повинні вступити в дію з 1 липня», — наголосив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, такі заходи Міністерство охорони здоров’я України буде здійснювати до кінця цього року і уже зараз в розробці у відомстві знаходяться документи щодо комплексного реформування системи охорони здоров’я України, які діятимуть з 2021 р.

Комплексне реформування системи охорони здоров’я

«Це комплексний процес. Нам необхідно не просто зберегти нашу медицину. Нам потрібно зробити її якісною, доступною і щоб більше не було ось таких запитань: коли лікар отримує зарплату, на яку не просто прожити неможливо, а навіть неможливо знаходитися на мінімальному рівні існування (на рівні 3 тис. грн на місяць — ред.)», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua