COVID-19: Президент тримає на контролі ситуацію з підвищенням захворюваності

15 червня 2020 о 12:39
595

Президент України Володимир Зеленський тримає ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції на контролі. У суботу, 13 червня 2020 р., він зібрав Кабінет Міністрів і правоохоронні відомства на селекторну нараду щоб володіти найсвіжішою інформацією щодо поширення недуги та засобів запобігання цьому під час адаптивного карантину. Глава держави висловив стурбованість кількістю тих, хто захворів.

«Уже третю добу в нас значно більша кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень», — сказав В. Зеленський.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає збільшена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, пневмоній та збільшення виявлених випадків зараження.

«Причини для паніки немає, але є «дзвіночки», які вимагають реакції», — підтримав М. Степанова Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

Посилення відповідальності за порушення карантину

«Потрібно ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт — місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення — на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів», — зазначив В. Зеленський.

Д. Шмигаль зауважив, що міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко доповів, що за період карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів у зв’язку з порушеннями вимог безпеки, суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн грн.

Особливий режим роботи Президента

Нагадаємо, що Президент України В. Зеленський обмежив зустрічі та перебуває на частковому карантині у зв’язку із виявленням коронавірусної інфекції у першої леді Олени Зеленської.

В Офісі Президента дотримуються всіх заходів безпеки: проводиться регулярний температурний скринінг, є обов’язковими масковий режим та соціальне дистанціювання.

Усі працівники регулярно проходять тестування.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua