МОЗ обіцяє медикам достойну заробітну плату

12 червня 2020 о 11:01
19800

Нове керівництво Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України впроваджує зміни до другого етапу медичної реформи, який стартував з 1 квітня 2020 р. У результаті реформи українці отримають якісну, доступну і зрозумілу медицину, а медичні працівники — гідну оплату праці.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив в ефірі одного з національних телеканалів.

Коментар Максима Степанова

«З точки зору лікарів і медичних працівників, це (зміни до другого етапу реформи, які запроваджує команда М. Степанова. — Ред.) теж зрозуміле правило: достойна заробітна плата, яка не знаходиться внизу списку із розміром середніх заробітних плат по Україні. Над медиками перестають знущатися — тобто перестають робити те, що відбувалося протягом усієї історії незалежності, а особливо протягом останніх чотирьох років», — наголосив М. Степанов.

За словами очільника відомства, нове керівництво МОЗ виправляє помилки, допущені попередниками при плануванні другого етапу медичної реформи. Зокрема щодо розміру тарифів на медичні послуги та механізму фінансування медичних закладів, у результаті чого тисячам українських медиків загрожує скорочення. «Наша команда не допустить цього. Ми за якісну і ефективну українську медицину», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua