Володимир Зеленський відвідав станцію екстреної медичної допомоги на Чернігівщині

12 червня 2020 о 10:55
1790

10 червня 2020 р. під час робочої поїздки на Чернігівщину Президент Володимир Зеленський відвідав Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Чернігівський ОЦЕМД та МК) Чернігівської облради, де триває реконструкція в межах національної програми «Велике будівництво».

Генеральний директор центру Ігор Даниленко розповів В. Зеленському про заходи, які здійснюються у медичному закладі, та ознайомив з роботою центральної оперативної диспетчерської.

Про обласний центр

Чернігівський ОЦЕМД та МК має оперативне диспетчерське управління, яке обробляє близько 450 дзвінків на добу, консультативний телеметричний центр та навчально-тренувальний відділ.

Наразі проводиться реконструкція двоповерхової прибудови під відділення екстреної медичної допомоги, яка здійснюється із застосуванням енергоощадних технологій. Завершення будівельних робіт заплановане на листопад цього року.

В. Зеленський поцікавився, чи можна пришвидшити роботи. «Якщо можна пришвидшити і здати у вересні–жовтні, то ми були би вдячні. Ви розумієте — час складний, медицина сьогодні як ніколи важлива», — зазначив Глава держави.

У відповідь голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко пообіцяв опрацювати питання та висловив думку, що це цілком можливо.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua