Максим Степанов: новий антирекорд COVID-19 і термінові рішення МОЗ

11 червня 2020 о 12:13
761

11 червня 2020 р. в Україні виявлено 689 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Це новий антирекорд для держави, і Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме термінові рішення, які допоможуть урятувати життя українців.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

«Такого антирекорду в нас ще не було. Навіть у найважчі часи, у квітні, коли була напружена ситуація, в нас ніколи не було 689 осіб, які захворіли впродовж одного дня. Вже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Вже протягом тижня я, як міністр охорони здоров’я, прошу вас дотримуватися правил безпеки та рекомендацій. У цій ситуації ми будемо терміново пропонувати проведення певних заходів заради здоров’я українців», — наголосив М. Степанов.

Як підкреслив міністр охорони здоров’я, жоден етап пом’якшення карантину не означає скасування протиепідемічних заходів, як наприклад масковий режим чи використання антисептиків.

Нагадаємо, що загалом за весь час пандемії в Україні захворіли 29 070 осіб, з них 2 092  дитини, а також 5 249 медичних працівників. При цьому загалом одужала 13 141 особа (з них  3 055 медичних працівників), а летальних випадків — 854.

Пресслужба «Українського медичного часопису»

за матеріалами moz.gov.ua