Уряд затвердив обсяг донорської крові на 2020 рік

10 червня 2020 о 16:44
492

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 10 червня 2020 р. затвердив обсяги обов’язкового забезпечення потреб охорони здоров’я населення донорською кров’ю, її компонентами і препаратами на 2020 рік з урахуванням їх відповідних резервів

Обґрунтування прийняття документа

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту відповідного розпорядження Уряду, національна система крові є стратегічною галуззю охорони здоров’я, розвиток якої було схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 р. № 120-р, та належить до першочергових стратегічних питань національної безпеки кожної країни. Для нашої країни необхідність у ній особливо зросла у зв’язку з подіями на Сході України та є важливою складовою забезпечення її обороноздатності.

З огляду на наявні обсяги оперативних втручань, зростання кількості потерпілих від аварій та надзвичайних ситуацій, потребу в донорській крові та її компонентах при наданні медичної допомоги закладами охорони здоров’я, необхідно було визначити потребу населення в донорській крові та її компонентів.

Проєктом розпорядження передбачено затвердження обсягів обов’язкового забезпечення потреб охорони здоров’я населення донорською кров’ю, її компонентами і препаратами на 2020 рік. Проєкт розпорядження розроблено на підставі даних, що подаються органами державної влади окремо по кожній області України, а також іншими державними органами, до сфери управління яких належать заклади охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua